رویداد

دومین رویداد فناورانه هم مسیر با کارآفرینان برتر با محوریت کشاورزی، صنایع غذایی و فراسودمند ها با تاکید بر ایجاد فرصت های شغلی کسب و کار

دکتر محمد قهدریجانی مدیرکل کارآفرینی، توسعه و انتقال فناوری واحد علوم و تحقیقات، در این مراسم ضمن تقدیر از دانشجویان دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها به ویژه دانشجویان صنایع غذایی به خاطر مشارکت فعال و تاثیرگذار برای برگزاری این رویداد، گفت: رویدادهایی از این قبیل به دلیل انتقال تجربیات از دانشگاه تا صنعت و جامعه، حائز اهمیت است

وی با بیان اینکه اولین رویدادهای هفته کارآفرینی در دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندهای واحد علوم تحقیقات آغاز شده است، افزود: در مجموعه برنامه‌های هفته کارآفرینی سعی شده است تا با حضور  استارت‌آپ‌های موفق و کارآفرینان برتر ارتباط خوبی میان صنعت و دانشگاه در راستای انتقال تجربیات موثر به دانشجویان و استادان صورت گیرد.

مدیرکل کارآفرینی، توسعه و انتقال فناوری واحد علوم و تحقیقات، دانشجویان را به فعالیت بیشتر در زیست بوم فناوری این واحد دانشگاهی دعوت کرد و گفت: مرکز رشد واحد علوم تحقیقات بستر مناسبی را برای تجمیع ایده‌ها و پیشبرد اهداف عالی دانشجویان فراهم کرده است.

دکتر مجتبی علوی فاضل رئیس دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها در واحد علوم و تحقیقات در این رویداد به اهمیت موضوع کارآفرینی و اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: کارآفرینی یکی از راه حل‌های اساسی برای رفع بسیاری از مشکلات در کشور است. همچنین توجه به کارآفرینی از منظر کشورهای مختلف در راستای ایجاد توسعه تکنولوژی، تولید ثروت در جامعه و ایجاد اشتغال پایدار حائز اهمیت است.

 دکتر علوی فاضل ادامه داد: هنگامی‌که به استخدام‌های دولتی و ظرف اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نگاه می‌کنیم، بیشتر از گذشته به اهمیت کارآفرینی پی‌می‌بریم. کشورها با نیروی انسانی متخصص به توسعه‌یافتگی خواهند رسید بنابراین ضروری است تا از سرمایه‌های انسانی و نیروهای متخصصمان بیش از گذشته بهره ببریم.

رئیس دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها به تعریف مفهوم کارآفرینی پرداخت و افزود: کارآفرینی در در حوزه کشاورزی نسبت به حوزه‌های دیگر بسیار متفاوت است. باید زیرساخت‌های متفاوت و مناسب این حوزه تعریف و تبیین شود.

 وی به ضرورت گسترش توسعه در حوزه کارآفرینی کشاورزی اشاره کرد و گفت: امروزه در کشور دارای نیروهای متخصص و تحصیل کرده ممتازی در حوزه کشاورزی هستیم، بنابراین توسعه قابل قبول در بخش کارآفرینی کشاورزی ضرورت دارد و این مسئله بایستی در دانشگاه‌ها، پیگیری ‌شود.

دکتر علوی فاضل، ایجاد محیط انتقادی نسبت به فعالیت‌های جاری، ارتقاء توانمندی‌ها، مهارت آموزی، پذیرش ریسک، حمایت‌های قانونی و افزایش اعتمادهای جنبی را از فاکتورهای مورد توجه در آموزش عالی، برای تربیت فارغ التحصیلان کارآفرین دانست.

وی به موانع و مشکلات آموزش عالی در تربیت فارغ التحصیلان کارآفرین در حوزه کشاورزی پرداخت و ضمن ارائه پیشنهاداتی در این حوزه، گفت: باید نگاه جامعه و خانواده‌های ایرانی به حوزه اشتغال عوض شود و اشتغال از طریق کارآفرینی در اولویت قرار گیرد. باید مهارت خلاق رسمیت یابد.
رئیس دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها ادامه داد: معتقدم تدریس کارآفرینی به عنوان یک واحد درس عملیاتی در دانشگاه با حضور کارآفرینان، می‌تواند راهگشا باشد. همچنین محیط کلان اقتصادی بهتر برای حضور کارآفرینان، توسعه مهارت‌های کارآفرینانه در بخش کشاورزی، حمایت و تضمین ریسک‌ فعالیت‌های کارآفرینانه در کشاورزی و بازنگری سرفصل‌های آموزشی و عملیاتی در دانشگاه‌ها از ضرورت‌های توسعه و حمایت کارآفرینی کشاورزی در کشور است

در این رویداد فناورانه مهندس رنجبر مدرس دوره‌های کسب و کار در حوزه صنایع غذایی و مالک برند نوشیدنی (Fresh)، دکتر محمدی کارآفرین نمونه و مدرس دانشگاه و متخصص در حوزه آزمایشگاه صنایع غذایی، دکتر سارا علی مدد عضو هیئت علمی و دبیر انجمن مسئولین فنی کارخانجات صنایع غذایی، دکتر طاهره سلیمانی از فعالان حوزه بازرگانی غذایی و دکتر محمدرضا زاهدیان مدیرعامل شرکت کشاورزی حاتم گلخانه‌ای، در پنل‌های تخصصی و جداگانه در حوزه کارآفرینان، صنعتگران، استادان و متخصصان کسب و کار سخنرانی کردند

سایر رویداد های مرتبط